Enviro-expedícia v Slovinských alpách

V dňoch medzi 12 a 15 májom sa konala naša expedícia do Slovinských álp. V tíme sme boli nie len naša škola ale aj 4.ZŠ Senica z ktorej bola na výlete aj pani učiteľka biológie. Akciu z väčšej časti organizovali skauti.
V menšej aj naša škola (1.ZŠ Senica) z ktorej všetci sme. V tíme účastníkov boli ročníky od 7 a vyššie a najviac (môžem zhodnotiť ja) bolo ôsmakov. Z tohto tímu som aj ja 😃. Ale hlavnou úlohou bolo naviazať nový vzťah zo školou v Slovinsku a v meste Bohinjska Bystrica kde škola nabrala úplne iný rozmer. Každý deň sme mali stanovený plán ktorý vymýšľal Trysko (Ondrej Odokienko) ktorý bol zároveň kapitán výletu.
V organizačnom tíme neboli len skauti ale aj naši učitelia ktorý na akcií neboli sami. Posielame vám aj jednodňoví plán ktorý sám písal pri raňajkách Trysko.
Počasie opršané ale predsa len nebola nuda. Večere a raňajky boli veľmi super (Ďakujeme super kuchyni). Jeden deň prišli naši kamaráti zo školy aj za nami na skautskú ubytovňu kde sa konal kvíz (Niektorý sa dokonca zlepšili aj v angličtine, že Marco? :3 alebo bol dokonca prekladateľom.)
Každý deň sa konal skautský nástup ktorého sa mohli zúčastniť aj ne-skauti. Ako “zdravoťák” sa akcie zúčastnil bývalý kapitán NAVS – Marek Pleško (Marcus) ktorý sa o odreniny postaral veľmi dobre.
A čo dodať ?
Slovinský kamaráti sľúbili že budúci (školský) rok prídu oni k nám. Dúfame že sa projekt dobre pripraví a tešíme sa na nich.
ďakujeme za super dozor, super autobusára (JK BUS – MYJAVA) a dúfame že nás odvezie aj veľa ďalších výletov.
So skautským pozdravom,
Marco Althuber – Marcus

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Návrat hore